|
کد مطلب: 150883
نوزاداني که با غفلت والدين عقيم ميشوند
تاریخ انتشار : 1394/01/10 19:35:33 نمایش : 1552
متخصص کليه و مجاري ادرار از يک عارضه مادرزادي براي نوزادان پسر سخن گفت که غفلت والدين و درمان نشدن آن تا قبل از يک سالگي موجب ناباروري و عقيم شدن آنها ميشود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي حميدي مدني، متخصص کليه و مجاري ادرار در اين باره تصريح کرد: عارضه بيضه نزول نکرده يکي از شايعترين ناهنجاريهاي مادرزادي در پسربچههاست که بايد حتماً تا يکسالگي درمان شود.
وي خاطرنشان کرد: به طور معمول ۳۴ نفر از هر ۱۰۰۰ نوزاد يا به عبارتي ۳.۴ درصد پسر بچههايي که به دنيا ميآيند در بدو تولد با اين عارضه همراه هستند که هرچه وزن يک نوزاد پسر در بدو تولد کمتر باشد يا به شکل نارس به دنيا آمده باشد شانس اينکه اين اتفاق در وي روي دهد بيشتر خواهد بود.
حميدي مدني افزود: در اکثر قريب به اتفاق نوزاداني که به اين عارضه مبتلا هستند طي ۳ تا ۶ ماه اول پس از تولد به خودي خود همزمان با رشد و تکامل نوزاد بيضه پايين ميآيد و چنانچه در پسر بچهاي در پايان اولين سال تولد پايين نيامد نياز به درمان براي اصلاح اين ناهنجاري وجود دارد.
اين متخصص کليه و مجاري ادرار افزود: زماني که نوزاد در دوره جنيني در داخل رحم مادر به سر ميبرد بيضهها در داخل شکم و در مجاورت کليهها قرار گرفتهاند و به مرور زمان با بالا رفتن سن کودک، کليهها به سمت بالا صعود کرده تا در موقعيت طبيعي خود قرار گيرند و از همسايگي کليهها جدا شده و در مسيري طبيعي وارد لگن ميشوند سپس در کشاله ران وارد کانالهاي اينگوينال ميشوند تا از اين مسير وارد کيسه شوند.
وي گفت: به دلايل متعدد که معمولاً هورموني هستند در مواردي سير حرکت آن به سمت پايين با توقف روبرو ميشود و کودک به دنيا آمده داراي يک بيضه در کيسه خواهد بود يا هيچ بيضهاي در کيسه نخواهد داشت. چنانچه سن کودک به يک سال تمام برسد و بيضه در داخل کيسه قرار نگرفته باشد نيازمند درمان قطعي است.
اين متخصص کليه و مجاري ادرار در توضيح علل نياز به درمان اين عارضه گفت: از ۱.۵ سالگي به بعد تغييرات غير قابل بازگشت در سلولهاي بيضه نزول نکرده اتفاق ميافتد و اين تغييرات در آينده ريسک ناباروري پسران را افزايش خواهد داد.
حميدي مدني خاطرنشان کرد: چند عارضه ممکن است در رابطه با اين عارضه روي دهد که يکي افزايش ريسک پيچخوردگي طناب بيضه است. اين يک پروسه بسيار حاد و دردناک است و يک زمان طلايي ۴ تا ۶ ساعته دارد که در صورت عدم تشخيص درست و اصلاح نشدن اين عارضه، بيضه از بين خواهد رفت و در عارضه بيضه نزول نکرده اين اتفاق بيشتر روي خواهد داد.
وي افزود: عارضه دومي که اين کودکان را تهديد ميکند افزايش ريسک ابتلا به سرطان بيضه است يعني اين افراد حدوداً ۶ تا ۸ برابر جمعيت عادي و به قول برخي ۱۰ تا ۱۲ برابر جمعيت عادي ريسک ابتلا به سرطان خواهند داشت چرا که اين افراد به طور مادرزاد داراي ساختمان جنسي مختلي هستند.
اين متخصص کليه و مجاري ادرار افزود: عارضه سوم که اين کودکان را تهديد ميکند ناباروري است که اين عارضه در شکل بيضههاي نزول نکرده يکطرفه از ساير افراد نرمال جامعه خيلي بيشتر نيست ولي در شکل دو طرفه چنانچه بيضهها نزول نکرده باشند در ۵۰ درصد موارد ممکن است باعث ناباروري در فرد شود.
حميدي مدني افزود: از آنجا که تغييرات غيرقابل بازگشت در سلولهاي زايا در اين عارضه از ۱.۵ سالگي روي ميدهد نبايد پسربچهاي ۱.۵ ساله داراي درمان نشده بماند، به همين علت در تمام مکاتب علمي دنيا توصيه ميشود زماني که با پسربچه داراي بيضه نزول نکرده روبرو ميشوند که ۶ ماه اول تولد را سپري کرده است، درمانها بايد شروع شود به نوعي که تا پايان سال اول تکليف اين بيماري روشن شده باشد که جراحي اين کار را انجام ميدهد.
اين متخصص کليه و مجاري ادراري تأکيد کرد: بايد با استفاده از جراحي، آن را پايين آورد. گاهي ممکن است طناب بيضه کوتاه باشد که در اين صورت درمان و جراحي در دو مرحله صورت ميگيرد يعني يک عمل جراحي را به سنين بالاتر موکول ميکنيم و آن را پايين ميآوريم.
وي گفت: در کل بايد در پايان اولين سال تولد جراحي انجام شده باشد و اين بيضه در موضع طبيعي خود در داخل کيسه قرار گرفته باشد.
حميدي مدني افزود: بيضهها در پستانداران و موجودات خونگرم در داخل شکم قرار دارند اما در انسان در داخل کيسهاي در خارج بدن قرار دارند زيرا دماي داخل کيسه يک درجه سانتيگراد نسبت به دماي مرکز بدن پايينتر است و به عبارتي ديگر کيسه يک درجه خنکتر است.
اين متخصص خاطرنشان کرد: اين خنکتر بودن عامل کارکرد طبيعي آن است يعني بعدها که نوزاد بالغ شد و ازدواج کرد در اين محيط خنک کار بهتري از نظر اسپرمسازي انجام خواهد داد بنابراين وجود آن به داخل کيسه قانون طبيعت است و حتماً بايستي بيضه کودک در يک سالگي در داخل کيسه قرار گرفته باشد.
حميدي مدني گفت: متأسفانه بسياري از پزشکان و همکاران نگران هستند که بيهوشي ناشي از جراحي براي کودک مضر باشد در حالي که کبد نوزاد پس از ۶ ماهگي در برخورد با داروهاي بيهوشي مانند يک فرد بزرگسال عمل ميکند.
وي افزود: بنابراين هيچ خطري اين کودک را از نظر بيهوشي تهديد نخواهد کرد مگر در مواردي خاص که در اين صورت پزشک بيهوشي در صورت وجود بيماري پيشنهاد ميکند اين جراحي در سن بالاتر انجام شود.
اين متخصص کليه و مجاري ادرار تأکيد کرد: از آنجايي که اين جراحي نيازمند بيهوشي است در کمتر از ۶ ماهگي اين جراحي انجام نميشود زيرا بيهوشي در کودکان زير ۶ ماه به صورت انتخابي مشکلاتي ايجاد ميکند بنابراين درمان را بايد پس از ۶ ماهگي تا يک سالگي انجام داد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|